Wij tweetjes, een dik duo sinds 1995. Samen zijn we onze eerste zaak opgestart in 1996, het “lusthof” in Sint-Idesbald. Van een oergezellige grote volkstoog met tapa’s (toen al), ribbetjes, … naar een grillrestaurant. Een heel mooi succesverhaal. Ondertussen groeide onze zoon Thor ook flink op.

In 2009, na 12 mooie jaren, hadden we terug zin om klein en met z’n tweetjes te werken, in ons gedacht…. iets kleiner en wat rustiger. Het werd “8chef” Sint-Idesbald. Na ook terug 6 maand verbouwd en vernieuwd te hebben, zijn we out of the blue, aan de zee, een echte tapas begonnen. Na nog geen 2 jaar kregen we onze BIB Gourmand in de Michelin gids en waren we vertrokken.

Groeien, werken, culinair koken en  surtout veel plezier maken. We bouwden ook een hechte klantenkring op, die dikke vrienden werden. De korte congeetjes werden iets om naar uit te kijken en zodoende werd de zuidelijke costa in Spanje onze vaste stek.

Het idee begon meer en meer te groeien om definitief naar de zon te verhuizen. Onze vaste “clan” kan hier zeker over mee spreken, ze hoorden op den duur niks anders meer ;)

Tot corona … toen hebben we resoluut de stap gezet. Thor is volwassen, wij zijn toe aan iets nieuws, weer toevallig na 12 jaar 8chef te hebben uitgebaat. Een echte uitdaging,… de coronacrisis, alles verkopen, inladen in verhuiswagens, in depots achterlaten en op weg naar Spanje, met 2 valiesjes. Niks meer in België, nog niks in Spanje! De invulling van deze pagina kan maanden in beslag nemen, maar dit besparen we jullie, haha…. In realiteit nam de zoektocht 15 maanden in beslag!

6 finca’s met alle do's en don'ts verder, hebben we eindelijk op 9 maart 2022 de akte kunnen tekenen van onze finca in Torreblanca del Sol in Mijas.

Een ruwe diamant, verscholen in de “Montes de Mijas”,  maar met het mooiste zeezicht “ever”!!

We zijn aan de slag gegaan met 2 rasechte spanjaarden, Salva en Quiqué. Lieven mag en kan niet meer labeuren na drie zware  serieuze nek-en rugoperaties, maar het brein en de denkwijze is nog steeds prima in orde. Gelukkig!

Het slijpproces van onze diamant duurde toch wel even...

Laten we het kort stellen, de ‘ik vertrek toestanden” zijn ook ons niet bespaard gebleven! Maar dit is voer om aan de haard  te vertellen, op een winteravond met een mooie Rioja. Zo …. dit is ons verhaal.

Nu gunnen we het jullie ook om onze authentieke finca te kunnen ontdekken! Al zeggen we het zelf…..het is hier “zaaaalig”.

De rust, de sereniteit, de overweldigende natuur, enkel de krekels en de vogels op de achtergrond.

Kijk maar effe mee naar de pictures en boek gewoon.

Wij zorgen voor al de rest en vooral… ook voor heel lekker eten! Een magisch plekje om enkele dagjes  volledig tot rust te komen!

Lieven en Nicky

FOLLOW US ON SOCIALS!