15/08/23

In de vroege ochtendzon zat Cees, de gezellige Nederlandse gast, ontspannen op het terras, omringd door de kalme rust van de ochtend. Zijn ochtendzwempartijtje in het verkwikkende zwembad had hem verfrist en zijn zintuigen geopend voor de belofte van een aangename dag. Met een boek in zijn handen droomde hij weg in de bladzijden, tot hij abrupt uit zijn serene wereld werd getrokken door een oorverdovend lawaai dat de lucht vulde.

Een plotselinge commotie brak los, een catfight was in volle gang. Balou, hun speelse huiskat, scheerde met een ongekende snelheid over het terras, haar kleine pootjes nauwelijks de grond rakend. Achter haar aan sprintte Tom, de prachtige Siamese kater die ze liefkozend hadden genoemd. Het was duidelijk dat Tom een speciale interesse had in Balou, maar de aard van haar gevoelens voor hem bleef een mysterie.

Terwijl het tumult voortraasde, vond Balou haar toevlucht op het terras rond het zwembad. Met een ongekende energie rende ze alsof haar leven ervan afhing, en ze schoot de trap op die naar het bovenste niveau leidde. Tom volgde haar onvermoeibaar, een wervelwind van gevoelens achtervolgend. Maar dan, plotseling, ving Tom een glimp op van Cees, zittend op het terras met zijn boek. Een schok van verrassing trof Tom, en instinctief sprong hij de lucht in, een halve meter boven de grond.

De realiteit van zijn sprong sloeg snel toe terwijl hij neerdaalde, en hij landde onhandig en belandde pardoes in het zwembad, met een spatten die het verhaal van de ochtend vertelden. Met snelle bewegingen worstelde Tom zich uit het water, geholpen door zijn kattelijke reflexen. Zonder tijd te verspillen rende hij achter Balou aan, zijn doorweekte vacht bewijzend dat hij ondanks alles vastbesloten was om haar bij te houden.

Cees, verbaasd en vermaakt door het schouwspel dat zich voor zijn ogen ontvouwde, had even gedacht dat zijn hulp nodig zou zijn. Hij stond klaar om het zwembadnet op te pakken en Tom te redden, maar het bleek overbodig te zijn. De gebeurtenissen hadden zich in een oogwenk ontvouwd en hadden een komisch tableau achtergelaten dat bijna uit een verborgen cameraprogramma leek te komen.

Terwijl de lach nog op zijn lippen speelde, volgde Cees het natte spoor dat Tom had achtergelaten toen hij Balou achterna rende. Maar tot zijn verbazing waren zowel Balou als Tom spoorloos verdwenen. Het was alsof ze in het niets waren opgegaan, een lichte draai aan het spreekwoordelijke hoekje. Echter, de schijnbaar mysterieuze verdwijning bleek van korte duur. Met een mix van opluchting en amusement ontdekte Cees Balou op haar eigen manier genietend van de zetel, op haar eigen handdoekje, haar tevreden gespin een levendige melodie van tevredenheid.

In de stilte die volgde, realiseerden ze zich dat dit incident een punt had opgeleverd voor zowel Tom als Balou. Een kleine overwinning voor beiden in hun eigen kattenspel, een moment dat hun banden nog sterker leek te maken. En terwijl de ochtend voortschreed en de zon hoger aan de hemel klom, wist Cees dat deze onvergetelijke ochtend zijn tijd in deze gastvrije omgeving nog specialer had gemaakt.

Nicky